Dåb

1. Hvis du for nylig har fået et barn - tillykke! (se link) 
2. For at planlægge barnedåb, bedes du kontakte menighedens præst. Dåb udføres hovedsagelig i dagtimerne, men i en ekstrem situation kan der dispenseres for en tid uden for normal tid. I tilfælde af en nødsituation (risiko for død) vil menighedens præst komme til dig på hospitalet. Hvis der ikke er tid for præsten til at nå frem og døden er nært forestående, kan (du klikke her - link) og udføre tjenesten selv (en ortodoks kristen, skal udføre denne tjeneste).
3. Som minimum skal fadder af samme køn som barnet være en ortodoks kristen.
4. To mennesker, som er gift, eller som kunne blive gift i fremtiden ikke kan være faddere for det samme barn.
5. Barnet skal have et fornavn. Spørg menighedens præst hvis du har spørgsmål i denne henseende.
6. Der er tradition for faddere at give dåbs korset til barnet. Dog vil sognet give et almindeligt kors, hvis fadderne ikke kan. Kors kan købes i vores sogns kirke kiosk.
7. Det er nødvendigt at have en hvid dåbskjole for barnet at blive klædt i efter dåben. Dåbs tøj kan blive syet hjemme, eller en simpel hvid kjole som kan købes i ethvert tøjforretning vil være tilstrækkeligt.  Voksne, som ønsker at blive døbt, skal kontakte menighedens præst for at diskutere angående dåbs kjortel. Voksne må studere den ortodokse tro med menighedens præst eller følge katekismus undervisning for voksne før dåben. Venligst kontakt præsten for at for mere at vide om voksen katekismus.
8. Ud over dåbs kors, må du tage flere store håndklæder til dåben. Menigheden vil give alle andre elementer, der er nødvendige for dåben.
9. Ud over dåbskors er det også traditionelt for faddere til at give de nyligt oplyste ortodokse kristne en gave i form af en ikon. Ikoner kan købes i vores sogns kirke kiosk eller fra mange forskellige ortodokse forretninger.
10. Efter dåben anmod venligst præsten om et spørgeskema. Når du har udfyldt spørgeskemaet indlevere du det til præsten. Når du har returneret spørgeskemaet udstedes en dåbsattest fra sognet eller den kirkelige myndighed. Hvis du glemmer at spørge præsten efter et spørgeskema, kan du finde det her. 

11. Dåbsgæster bedes venligst overholde kirkens dresscode. Kvinder bør bære en nederdel eller kjole, og dække deres hoveder (en hat eller et tørklæde er helt passende). Mænd bør ikke dække deres hoveder i kirken, og bør ikke bære shorts, T-shirts eller andre uhensigtsmæssigt afslappet påklædning. Hvis du har spørgsmål i denne henseende, spørg præsten.
12. Hvis du har andre spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte præsten.

Alle sakramenter i Kirken gives til ortodokse kristne uden beregning. At kræve betaling er i virkeligheden imod Kirkens lære. Dog bør man være opmærksom på følgende, ved forberedelserne til denne særlige tjeneste:

Der er tradition som en taksigelse til Gud for Hans barmhjertighed ved at tillade at dette mysterium skal udføres, at der gives en donation til sognet. Hvis man er velhavende kan donationen være stort. Hvis man ikke er velhavende kan donationen være lille. Hvis man ikke har nogen penge tilovers beder vi kun om forbøn for sognet og dets fortsatte eksistens for at kunne levere Guds frelsende nåde til dem, der søger det.

Den Hellige Clements Kantor/Kor vil gerne synge til din særlige tjeneste, hvis du vil have koret til det. Kantor/Kor anmoder imidlertid om en lille donation, hvis dåben er i kirken.  Hvis du vælger at få Kantor/Kor til at synge, kontakt venligst vores kantor Maria Christensen, for at Kantor/Kor kan planlægge efter at datoen for dåben er fastlagt med præsten. Foretrækker du, at præsten står for kontakten til kantor, bedes du venligst anmode om dette til ham.