Nogle ting, vi bør huske, mens vi er kirke

Stående eller Siddende Den traditionelle holdning til bøn og gudstjeneste i den ortodokse kirke har været at stå. I de ortodokse "gamle lande", er der normalt ingen stolestader i kirkerne. Stole eller bænke på sidevæggene er normalt forbeholdt de ældre og svagelige.


Hvornår bør du helt sikkert stå? Altid under Evangeliet læsning, den lille og store indgange, uddelingen af ​​den hellige kommunion, når præsten giver en velsignelse, og Afskedigelse. Når du er i tvivl, stå. Det er aldrig forkert at stå i kirken [Note:. Mange sogne også den følge praksis at  knæle om søndagen under Kerubhymnen, indvielse, og "Vor Fader". Strengt taget, dette er ikke korrekt, da hver søndag er en "lille Påske", hvor opstandelsen bliver husket - dermed ingen knælen. De "knælende bønner", bliver sagt  fem uger efter Påske, der sagde efter søndagens liturgi, "genindsætte" knælende for vesper, Matins, og ugedage liturgier kun. Hvis traditionen for sognet, du besøger, er at knæle ned, og alle knæler, det er bedre at gøre det end at   stå. Hvis der er en blanding af stående og knælende, så stå.]

At tænde lys -  At tænde lys er en vigtig del af den ortodokse gudstjeneste. Vi tænder dem som led i bøn vi beder,. Ortodokse tænder typisk lys, når de kommer ind i kirken - og det er som regel det bedste tidspunkt,  der er også tidspunkter hvor lys bør tændes. Det er ikke rigtigt at tænde lys i løbet af episel læsningen, eller Evangelium læsningen,i løbet af den lille eller store indgang, prædiken. Hvis du ankommer til kirken efter Liturgien er begyndt, er  en god tommelfingerregel at vente med at tænde lys hvis Konge dørene er åbene. Under andre tidspunkter er det formentlig i orden at tænde et lys.

Ankomme til kirken (sent)
– Man bør ankomme til kirken i god tid,før gudstjenesten starter, men af ​​en eller anden ukendt årsag, er det blevet skik - eller rettere den dårlige vane - for nogle at komme til kirke sent. Hvis du ankommer efter det guddommelige Liturgi er begynder, så prøv at gå stille og roligt  ind i kirken - og observere, hvad der sker. Hvis Epistelen eller Evangelium er ved at blive læst eller Den Lille eller Store Entré finder sted, skal du vente indtil den er færdig til hurtigt at finde en plads. Hvis præsten give en prædiken, bliv da stående i baggrunden indtil prædiken er slut. Hvis du er i tvivl, skal du kontakte en af ​​kirkeværgerne for at se om det er et godt tidspunkt gå ind i kirken. Prøv ikke at afbryde liturgi med din indgang. Den bedste måde at undgå dette problem at ankomme til tiden - så du behøver ikke at spekulere på, om det er ok at komme ind eller ej. Folk der kommer for sent til Liturgi bør ikke indtage den Hellige Nadver!

Ben over kors?
- I nogle ortodokse kulturer, er der at krydser ens ben tabu og anses for at være meget respektløse. I vores vesteuropæiske kultur findes ikke reelle tabuer om ben over kors, men vi er  til tilbøjelige til at krydse vores ben for at sidde behagelig. Skal vi krydser vores ben i kirken? Nej Ikke fordi det er "forkert" til stadig krydse benene, men snarere fordi det er for afslappet - og alt for afslappet - for at være i kirken. Bare tænk over det, når du får slog sig ned i din favorit stol derhjemme, du læner dig tilbage, krydse dine ben, og derefter dit sind kan vandre overalt, hvor det vil. Husk, at sidde i kirken er en indrømmelse, ikke den normal måde at bøn. Du sikkert ikke ønsker at få alt for afslappet, og lad dit sind vandre ud for meget. I virkeligheden, når du sidder i kirken bør du sidde opmærksomt - og ikke alt for komfortabelt. Når man sidder i kirken, holde fødderne på gulvet, klar til at stå med  opmærksomhed (hvilket er, hvad "Lad os gå" betyder). Kors dig selv med fingrene og hånden - men ikke krydse dine ben!

Ind og ud - På nogle søndage, ser det næsten ud som om vi har en svingdør i ​​kirken - og det anvendes af både børn og voksne. Brug toilettet før du kom til kirken. Du bør ikke gå under gudstjenesten for at få et glas vand eller  snakke (især hvis du tager kommunion!). Kom til kirken for at bede. Tager rastløse små børn ud er en anden sag. Hvis et barn er forstyrrende, tage ham / hende hurtigt og roligt ud af kirken, lige længe nok til at berolige ham / hende, og derefter vende tilbage til Gudstjenesten. Følg reglerne for indgang sent: ikke under læsninger, prædikener, eller indgangspartier.

Gå før Afskedigelse – Gå ud af kirke før bortsendelsen - udover at være uhøflig - berøvers os en velsignelse. Tilbedelse har en begyndelse ("Salige er Kongeriget ...") og en slutning ("Lad os gå bort i fred ..."). At forlade umiddelbart efter Hellig Kommunion er at behandle kirken som en fastfood-restaurant, hvor vi kommer og går som det passer os. Vi lever i en tempofyldt verden, hvor vi synes skyndte sig fra sted til sted. Men i Guds nærvær, er vi nødt til at gøre ethvert forsøg på at bekæmpe dette pres for at gå videre til den næste ting på dagens dagsorden. Vi fratager os af velsignelserne ved ikke at være stille og deltage i Guds hellighed. Spis og køre på McDonalds - men ophold i kirken og takke Gud for hans dyrebare gaver.

Læbestift! - Har du nogensinde kigget på et ikon i den helt rigtige lys og set læb aftryk over det hele? Det er ulækkert, er det ikke? Læbestift kan se fint ud på læberne, men det ser forfærdeligt ud på ikoner, kors, Nadver kalken og præstens eller biskoppens hånd. Ikoner er blevet ødelagt af læbestift, og selv om korset kan normalt rengøres efter alle har ærer det, det er bare ikke hensynsfulde over for andre at pålægge din læbestift på dem. Hvad er svaret? Hvis du insisterer på at bære læbestift til kirken, tør dine læber godt af før i ære en ikon, tager Hellig Kommunion, eller kysse korset eller præstens eller biskoppens hånd. Endnu bedre, vente til efter kirketid at sætte det på. Efter alt, Gud er ikke imponeret over, hvor attraktiv du ser ud. eksternt - din makeup eller tøj - men hvor attraktiv du er internt, pynt dig med gode gerninger og fromhed.

I at ære ikoner - Når du går ind i kirken, er det tradition for at ære ikonerne. Normalt er der ikoner ved indgangen til kirken, og mange kirker har ikoner stående rundt i kirke. Når du ære (kysser) ikon, skal du være opmærksom på, hvor du kysser. Det er ikke passende at kysse en ikon  i ansigtet. Du ville ikke gå op og kysse Herren eller Gudsmoder på læberne, ville du? Du ville kysse deres hånd, og kun for de inviterede vil du endda kun vove at kysse dem på kinden. Vær opmærksom på hvad du laver. Når du nærmer dig, ikonen for at ære den, kys evangeliet, rulle, eller hånd korset  i hånden på den person, i ikonet, eller kysse hånden eller foden af ​​den afbildede person, som du ære, viser behørig respekt for den person, afbildet i ikonet - samme respekt, du vil vise den person, som i ære ham eller hende i et passende sted. Og husk, aftør din læbestift, før du kysse.

Samtaler  under gudstjenester - Er det ikke dejligt at komme i kirke og se venner og familiemedlemmer? Men vent til kaffe tid for at sige "Hej" til dem. Det er bare ikke hensigtsmæssigt at hilse på folk og have en samtale med dem under gudstjenesterne. Udover at være respektløse over for Gud, er det uforskammet over for andre mennesker i kirken, der forsøger at tilbede. Tal med Gud, i kirken gennem dine bønner, salmer, og taksigelse, og til dine venner  til bagefter.

Kysse (ikke give håndtryk)  til præstens eller biskoppen- Vidste du, at den rigtige måde at hilsen en præst eller biskop er at bede hans velsignelse og kysse den højre hånd? Hvordan gør du det? Nærm dig præsten eller biskoppen med højre hånd over din venstre hånd og sige "Fader (eller" vladika "i tilfælde af biskoppen), velsigne." [Han vil gøre korsets tegn, og placere sin højre hånd over din .] Dette er langt mere passende (og traditionel) end at ryste deres hænder. Efter alt, er præst og biskop ikke bare ". Én af drengene" Når du kysser deres hænder, vise du respekt for deres embede - det er dem, der "velsigne og hellige" dig, og hvem der tilbyder den hellige gaver på dine vegne . Så næste gang du hilse din præst eller biskop, skal du ikke ryste hans hånd, bede om hans velsignelse.

Søndags tøj - Husk det tidspunkt, hvor folk tager på deres "søndagstøj" for at gå i kirke! Faktisk var det fine tøj ofte omtalt som søndagstøj. I nogle dele af landet, er det ikke almindeligt i dag. Faktisk alt for ofte har tøj i kirken bliver for afslappet. På alle områder af vores liv, bør vi tilbyde Kristus vores bedste. Og det samme gælder vores påklædning. Vi bør tilbyde Kristus vor "fineste tøj ", ikke vores hverdag eller almindelig. Og vi bør klæde sig ærbart, ikke i en prangende måde, der ville skabe opmærksomhed om os selv. Vores påklædning bør altid være at blive en kristen - især i kirken. Her er nogle specifikke retningslinjer, vi bruger i vores sogne:

Børn: Kun små børn (under 10 år) bør bære shorts i kirke - og da kun løse shorts. gymnastiske shorts, shorts uden ben er aldrig passende  i kirke (for børn eller voksne!). Sko eller sandaler skal være rent og bundet. Ingen bør bære T-shirts med nogen form for skrift på dem

Kvinder: Kjoler bør være beskedne. Ingen kjole kun med stropper på skuldrene, ingen korte nederdele (mini-nederdele), og ingen hud-stramme kjoler. Kjoler bør have rygge og ikke skæres lavt i front. Hvis kvinder bære bukser i kirke, skal de klæde bukser (ikke jeans, leggings, osv.). Shorts af enhver type er ikke egnet til kirken. Ifølge ortodoks tradition bør kvinder havde  en form for hovdebeklædning på i form af  tørklæde eller  hat.

Mænd: Mænd skal også klæde sig ærbart. Mens pels og slips ikke er obligatoriske, skjorter bør have halsbånd og være knappet til kraven (selve kraven knappen kan være ugjort, men to eller tre knapper er upassende). Bukser  skal være renset og presset. Jeans (af enhver farve) er som regel alt for afslappet for kirken, især dem med pletter eller huller. Igen, shorts er ikke hensigtsmæssigt i  kirken. Hvis du går et sted hen efter kirke, hvor du har brug for at klæde dig afslappet, bringe en skifte af tøj med dig, og klæd dig om efter kaffe tid. Husk, at bruge din sunde fornuft og god smag, når du klæder dig på  til kirken. Efter alt, behøver du ikke gå til kirken  for at blive set af alle de andre - du gå til møder og tilbede Gud.


At gøre korstegn eller  ikke at gøre korstegn - Enhver, der har kigget rundt i kirken en søndag morgen vil bemærke, at forskellige mennesker gør korsregn på forskellige tidspunkter (og nogle gange på forskellige måder). I et vist omfang, hvornår man skal gør korstegn er ifølge personlig fromhed og ikke et spørgsmål om dogmer. Men der er tidspunkter, hvor det er specielt god til at gøre korstegn, og tidspunkter, hvor du skal ikke. Her er en kort liste over, hvornår du skal gøre korstegn og når du ikke skal gøre korstegn: 

Korstegn: Når du hører en af
​​ varianterne af udtrykket, " I Faderens, Sønnens og Helligåndens", i begyndelsen og slutningen af ​​gudstjenester eller din private bønner, ved Trosbekendelsen, ind eller ud af kirken, eller når du passerer foran den hellige alter; før i ære i ikoner, korset, eller Evangeli bogen.

Ikke at gøre korstegn: Før eller efter indtagelse af den Hellige kommunion (du kan slå kalken med din hånd), når en præst eller biskop velsigner og siger: "Fred være med alle" - bøje hovedet lidt, og modtage velsignelsen, når de modtager en velsignelse fra en biskop eller en præst (kysser den højre hånd af biskoppen eller præsten det  er passende, men ikke gør korsets tegn).

Snacks til  børn - forældre bringer ofte snacks og en kop frugtsaft for børn i kirken under gudstjenesten. Og for små børn (0 - 3 år gammel), er det fint. Men ved den tid, børnene er 4 - 5 år gamle, skal de være i stand til at være til  liturgi uden at spise noget, og med den tid, de når syv (i en alder af deres første tilståelse), bør de begynde fastende søndag morgen til Altergang (eller i det mindste gøre et forsøg på fasten ved at skære ned på mængden af ​​morgenmad og spise "faste"- fødevarer - tal med din præst om dette). For de børn, der får snacks, behøver du ikke fodre dem, mens de venter  for den hellige kommunion (dette gælder for hellige brød såvel). De er nødt til at komme til Alters uden mad i munden. Og en sidste bemærkning: prøv at holde snacks mm  til et minimum. Gulvet må ikke være dækket med Cheerios! Tyggegummi under Liturgi er et nej  nej  for alle!

Håndtering af den hellige Brød (antidoron) - Efter at have taget Den Hellige Kommunion og i slutningen af ​​liturgien, det er tradition at spise et stykke hellig brød eller antidoron - det brød, som blev til overs efter tilberedningen af den hellige kommunion. Mens antidoron ikke er hellige kommunion, er det velsignede brød og som sådan bør spises omhyggeligt, så der krummer ikke falder over det hele. Efter at have taget Hellig Kommunion eller kysse korset ved afslutningen af ​​den guddommelige Liturgi, tage et stykke antidoron (du behøver ikke fire eller fem stykker), og når du vender tilbage til din plads eller komme til et sted, hvor du kan stoppe et øjeblik , spiser brødet prøver ikke at tabe krummer. Hvis du vil give et stykke til en anden, gå videre og tage en ekstra styk - Bryd ikke dit i halvdelen (den producerer for mange krummer). Og overvåge dine børn, når de tager antidoron og lære dem at spise det respektfuldt.

En sidste tanke –vesteuropæiske samfund i slutningen af
​​
det 20. århundrede er temmelig afslappet i sin tilgang til livet. Lad ikke denne fremherskende holdning  indgå i dit ortodokse kristne fromhed. Der er helt sikkert en masse andre områder, der kunne dække her. Meget af kirke etikette er baseret på sund fornuft og vise respekt for Gud og andre. Husk altid, at du er i kirke for at tilbede Gud, den hellige Treenighed. Præsten siger, "Med frygten for Gud og tro og kærlighed, komme nær." Lad dette være den måde, du nærmer dig alt for tilbedelse. Hvis du gør det, vil du sandsynligvis have en god kirke etikette. AMEN.