Pannykhida ( forbønstjeneste for de døde)

·        - Hvis du har oplevet et dødsfald i din familie (enten lokalt eller et andet sted) bedes du kontakte præsten straks. Særlige bønner skal læses over kroppen af ​​det nyligt afdøde, og disse kan kun læses af en ortodoks præst.
·         - Pannykhidas tjenes på følgende dage efter døden af en ortodoks kristen: 3.dagen (hvis du er forhindret i at deltage i begravelsen, der sker som regel på 3. dagen), 9.dag, 40.dagen. Desuden bør pannykhida  tjenes årligt på dagen for dødsdagen for den afdøde. Den kan også tjenes hver gang, når du bare har lyst til at bede for den afdøde.
·          - Ortodokse kristne bør ikke blive kremeret
·         - Troende og gæster bedes venligst overholde kirkens dresscode. Kvinder bør bære en nederdel eller kjole, og dække deres hoveder (en hat eller et tørklæde er helt passende). Mænd bør ikke dække deres hoveder i kirken, og bør ikke bære jeans, T-shirts eller andre uhensigtsmæssigt afslappet påklædning. Hvis du har spørgsmål i denne henseende spørg præsten.
·          - Hvis du har andre spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte præsten.

        Alle sakramenter i Kirken gives til ortodokse kristne uden beregning. At kræve betaling er i virkeligheden imod Kirkens lære. Dog bør man være opmærksom på følgende, ved forberedelserne til denne særlige tjeneste: der er tradition som en taksigelse til Gud for Hans barmhjertighed ved at tillade at dette mysterium skal udføres, at der gives en donation til sognet. Hvis man er velhavende kan donationen være stort. Hvis man ikke er velhavende kan donationen være lille. Hvis man ikke har nogen penge tilovers beder vi kun om forbøn for sognet og dets fortsatte eksistens for at kunne levere Guds frelsende nåde til dem, der søger det.